bedrijf Sup-proof

SUP-proof

Je hebt vast wel eens gehoord van de plasticsoep. De opeenhoping van grote hoeveelheden plastic in zeeën en oceanen waar vissen en andere zeedieren ziek van kunnen worden. De Europese Unie heeft sinds een aantal jaar het doel gesteld deze grote vervuiling te willen verminderen. Door middel van de SUP-richtlijnen gaan we samen het gebruik van Single Use Plastics verminderen tot stoppen.

Sinds 2017 is het al verboden om gratis plastic tasjes aan te bieden. Sinds juli 2021 is het op de markt brengen van wegwerpbekers, bestek, borden, rietjes en roerstaafjes niet meer toegestaan. Deze verandering gaat per 1 juli 2023 verder doorgezet worden met een bijbetaling voor plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen van horeca, evenementen, take away en andere eetgelegenheden waarbij plastic wegwerpverpakkingen gebruikt worden. 100% kartonnen wegwerpverpakkingen blijven wel toegestaan.

hoge kwaliteit recyclebaar

Wat is SUP?

SUP is een afkorting van Single Use Plastic. Kort gezegd wegwerp plastic. Het grote probleem van SUP is dat het overal in de natuur terecht komt en schade kan brengen aan de natuur, dieren en zelfs onszelf.

Is jouw bedrijf SUP-proof?

Werk je nog met plastic wegwerp verpakkingen dan is er nog geen grote paniek. Natuurlijk zien we je graag snel overstappen naar een duurzame variant. In de SUP-wetgeving krijg je nog tijd tot 1 januari 2024 om je plastic wegwerpbekers & -voedselverpakkingen op te maken. Het enige wat je moet doen is een extra zichtbare betaling aan de consument vragen voor de SUP. Dit Geeft een bewustwording van het gebruik van SUP aan de consument. Echter is het voor de consument vaak goedkoper als je al een duurzame verpakking aanbied. Want 25 cent extra betalen is een behoorlijk bedrag zelfs vergeleken duurzame alternatieven.

Fonkels-GO!mealbox-2000ml-sfeer-2

Alternatieve duurzame verpakkingen

Fonkels biedt een ruim assortiment kartonnen verpakkingen en ontwikkelt klant specifieke verpakkingen op maat. De focus licht op duurzaam materiaal gebruik en recycling. Het opnieuw gebruiken van de grondstoffen zorgt voor minder uitstoot waardoor de impact op het milieu kleiner is. Verder zal een los stukje karton vergaan met de tijd in de natuur en veel minder schade aanrichten in de natuur. Natuurlijk zien wij het liefst onze verpakkingen netjes gerecycled worden zodat er weer nieuwe verpakkingen van kunnen worden gemaakt.

Mogen wij jou helpen met verduurzamen?
Neem dan nu contact met ons op!

We denken graag met je mee om een passende duurzame verpakking voor ieder product te vinden. Neem contact met ons op om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Offerte aanvragen

Menu