In de Retail krijg je als producent vaak maar 1 kans. Je retail verpakking speelt naast je product een belangrijke rol. De consument kiest voor jouw product of dat voor een ander, ook vanwege de uitstraling in de winkel. De publieke opinie is steeds meer van belang en we zien een verschuiving van plastic verpakkingen naar duurzame en FSC-gecertificeerde kartonnen verpakkingen.

Verpakking als onderdeel van je concept

Onze klanten benaderen ons voor ingewikkelde verpakking vraagstukken en het toevoegen van expertise op het gebied van verduurzaming. De wens om de verpakking een belangrijk onderdeel van het concept te maken is een keuze die steeds vaker, steeds eerder in het proces gemaakt wordt. Door vroegtijdig aan te haken, kunnen we de innovatieve verpakking nog beter op het product en het productieproces afstemmen.

Virgin of gerecycled karton

Voor onze verpakkingen gebruiken we altijd FSC-gecertificeerd karton. Van ‘virgin’ materiaal tot gerecycled. Afhankelijk van de klantwens, wordt de kartonsoort gekozen. De temperaturen die het materiaal moet weerstaan, de vochtigheid en enkele andere eisen, bepalen de specifieke kartonkeuze. Retailverpakkingen ontwikkelen doen we in een innovatief team, waar marketeers, productie en verpakkingsexperts aangehaakt zijn. Samen met de klant bepalen we wat de onderscheidende en unieke verpakking is die het product versterkt.

Duurzame verpakkingen

We hebben meerdere retail verpakkingen ontwikkeld die als inspiratie dienen voor nieuwe concepten. We laten hierin onze visie op duurzame verpakkingen zien en hoe we oplossingen vinden voor verpakkingsproblemen. Voorbeelden van verpakkingen zijn ons aardbeienbakje, de tomatenbox, de snoepgroente verpakking, het zachtfruitbakje, het appelbakje en de paprikaverpakking. Ook onze Pop-Up Cup is een ideale duurzame verpakking voor in de retail. Takeaway wordt namelijk steeds belangrijker en winkels zoals Jumbo City zijn een cross-over tussen supermarkt en takeaway.

Mogen wij je helpen met het ontwikkelen van innovatieve en duurzame retail verpakkingen waarmee je product versterkt wordt en de keuze in het schap makkelijk wordt voor de consument

Offerte aanvragen

Menu