Retail verpakkingen

Van de consument in deze markt krijg je vaak maar één kans. De retail verpakkingen spelen daarin een belangrijke rol. Zo’n 80% van de producten worden nog steeds via fysieke winkels verkocht en de consument neemt één à twee seconden de tijd om een keuze te maken. Deze krijgt daarbij een enorme hoeveelheid aan visuele informatie te verwerken, dus de uitstraling in de winkel is van groot belang. De retail verpakkingen bepalen veelal het aankoopgedrag en daarmee de winstgevendheid.

De publieke opinie verschuift daarbij steeds meer naar duurzaamheid en plastic staat onder druk. De perceptie van karton is daarentegen positief, zeker in het geval van FSC®-gecertificeerde (FSC® C155300) kartonnen retail verpakkingen.

retail-verpakking
fonkels-co2-verpakking

Retail verpakkingen: van wens naar eindproduct

Onze retail verpakkingen komen tot stand samen met onze klanten. Ze hebben allemaal een intrinsieke wens om duurzamer te verpakken en vragen ons om mee te denken hoe dit binnen bestaande productieprocessen kan.

We kijken bij de ontwikkeling altijd naar de CO2 impact die een verpakking heeft. De eerste keuze is gerecycled karton, maar soms zijn we genoodzaakt om extra barrières toe te voegen in de vorm van trucjes met het ontwerp of middels een recyclebaar plastic zakje. Hiermee is een verpakking niet helemaal van karton, maar wordt er altijd een enorme besparing gerealiseerd t.o.v. de huidige verpakking

Oplossingen voor ingewikkelde retail verpakkingen

Onze klanten benaderen ons voor ingewikkelde verpakking vraagstukken en het toevoegen van expertise op het gebied van verduurzaming. De wens om de verpakking voor retail een belangrijk onderdeel van het concept te maken is een keuze die steeds vaker, steeds eerder in het proces gemaakt wordt.

Door vroegtijdig aan te haken, kunnen we de verpakking beter op het product en het productieproces afstemmen. Het effect op de consument, en daarmee het succes van het product in de markt, is continu onze focus. Doel is altijd een innovatieve en onderscheidende retail verpakking, zodat we de koper verrassen en verleiden om te kopen.

Voor onze retail verpakkingen gebruiken we bij voorkeur FSC® gecertificeerd karton, zowel voor nieuw materiaal als gerecycled karton. Leidend in de keuze voor het karton is de klantwens, in combinatie met de eisen die je aan het product stelt. Denk hierbij aan voedselveiligheid, temperaturen die van invloed zijn, vochtbestendigheid, bedrukking, etc.

Innovatie_Product_Tomatenbak_Retail

Samen retail verpakkingen ontwikkelen

Retail verpakkingen ontwikkelen met een innovatief team, waar marketeers, productie- en verpakkingsexperts aanhaken. Samen met de klant bepalen we de onderscheidende en unieke retail verpakking die bijdraagt aan het succes van het eindproduct.

We hebben meerdere retail verpakkingen ontwikkeld die als inspiratie dienen voor nieuwe concepten. We laten hierin onze visie op duurzame verpakkingen zien en geven hiermee inzicht hoe oplossingen te vinden zijn voor verpakkingsproblemen. Voorbeelden van verpakkingen zijn ons aardbeienbakje, de tomatenbox, de snoepgroente verpakking, het zachtfruitbakje, het appelbakje en de paprikaverpakking. Ook onze Pop-Up Cup is een ideale duurzame verpakking voor retail, zeker voor het cross-over segment tussen supermarkt en takeaway.

Mogen wij je helpen met het ontwikkelen van innovatieve en duurzame retail verpakkingen? Mogen wij je helpen met toegevoegde waarde bieden en de aandacht van de consument claimen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field

Offerte aanvragen

Menu