Squido – inktvis brochette in een bakje

Begin september 2020 nam Johan van Loli-Go voor het eerst contact met Fonkels op. Hij was opzoek naar een bedrukte verpakking voor zijn inktvis brochette, the Squido.

The Squido

The Squido is inktvis uit de Atlantische en Stille Oceaan, in een lekker krokant jasje! Een onderscheidende snack to-go. Loli-go streeft naar een schonere toekomst met meer bio diversiteit. Ze helpen het plankton herstellen en milieubewuste visvangst te promoten. Natuurlijk hoort hier een milieu bewuste bedrukte verpakking bij.

Squido-bedrukte-bakjes

Gepersonaliseerd bedrukte verpakking

Nadat Loli-Go contact met ons opgenomen had, is er gekeken welke verpakking geschikt was om te bedrukken. Fonkels heeft een aantal van haar standaardverpakkingen naar Loli-go op gestuurd. Denk hierbij aan; het snackbakje medium, het snackbakje large en het frikandelbakje breed. Hieruit bleek dat er nog geen geschikte verpakking bijzat, maar het brede frikandelbakje kwam in de buurt. The Squido is namelijk 22 cm lang en het brede frikandel bakje van Fonkels is, 18 cm lang. Dat betekende dat er een apart bedrukte verpakking ontwikkeld moest worden.

Squio-bakjes

Minimale afname bedrukte bakjes

Als klanten een bedrukte verpakking bij Fonkels willen laten maken, adviseren wij een minimale afname van 10.000 stuks. Waarom wij dit adviseren? Dat komt omdat er een aantal standaard vaste kosten bij komen kijken. Denk hierbij aan; stansmeskosten en drukplaten. Wil je dus een redelijk betaalbaar bakje afnemen, moet je denken aan een afname van 10.000 stuks.

Squido-bedrukte-bakjes

Het proces

The Squido is 22 cm lang, waarmee we de bedrukte verpakking 23 cm hebben gemaakt.  De breedte van het bakje is 8 cm en de hoogte is 3,5 cm. Een uitermate geschikt on-the-go verpakking. Fonkels heeft nog meer geschikte on-the-go verpakkingen, zoals de frietbakjes met sausvak, de hamburgerbakjes en de paniniboxen.

Toen de afmetingen van The Squido bakjes bepaalt waren, kwam de bedrukking aan bod. Loli-go heeft een opvallend blauw met oranje design. Blauw staat voor een blauwe zee en oranje is de kleur van de inktvis. Dit staat dus in lijn met het product dat ze verkopen, een inktvis brochette uit de Atlantische en stille oceaan.

Normaal gesproken hebben onze bakjes een witte binnenkant en een kraftkleurige buitenkant. Om ervoor te zorgen dat de buitenkant van het bedrukte Loli-Go bakje zo mooi mogelijk werd, is ervoor gekozen om de witte en kraftkleur kant om te draaien. Dat betekent dat de bedrukking van Loli-Go op de witte kant zit en de binnenkant voorzien is van de kraftkleur.

Eindresultaat

Fonkels kijkt terug op een prettige samenwerking samen met Loli-go. Uiteindelijk is er een mooi bedrukt bakje uitgekomen. Het blijft leuk om samen met een klant bedrukte bakjes te ontwikkelen.

Ben jij nou ook benieuwd naar onze mogelijkheden met betrekking tot het bedrukken van een verpakking? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Er zijn veel opties mogelijk.

Squido-bedrukte-bakjes

 

 

 

 

Offerte aanvragen

Menu