Van Herk fruit : Het Aardbeienbakje opnieuw uitgevonden

‘Help mij met verduurzamen!’ Met die opdracht van Gijs van Herk begon de samenwerking tussen fruitteler van Herk uit Heinenoord en Fonkels Innovatieve verpakkingen. Van Herk gebruikt elk jaar honderdduizenden, voornamelijk plastic, bakjes om de aardbeien en kersen in zijn winkel en bij retailers in de buurt te verkopen. Op basis van zijn eisen en werkprocessen is een nieuw, gepatenteerd aardbeienbakje ontwikkeld.

aardbeienbakje-fonkels-500gram
aardbeienbakje-karton-fonkels

Het resultaat is een volledig kartonnen verpakking, gemaakt van 100% gerecycled materiaal, met unieke eigenschappen. Het aardbeienbakje past per tien in een krat en heeft een speciale afgeronde rand aan de bovenkant, waardoor de aardbeien niet beschadigen bij het plukken. Ook hebben de aardbeienbakjes speciale ronde hoeken waardoor ze makkelijk uit de kratten te pakken zijn. Zo wordt een tijdsbesparing bij het plukken van de aardbeien gerealiseerd. Een eis van de teler, want bij het plukken kan hij zijn winst behalen. De slimme constructie heeft een dubbele wanddikte, dit draagt bij aan de stevigheid van het bakje, zodat het materiaalgebruik is geoptimaliseerd.

De flex-bodem beschermt het fruit

Het meest innovatieve is echter de gepatenteerde flex-bodem. Een unieke techniek waarmee van stijf materiaal (karton) een verende en absorberende bodem wordt gemaakt, waardoor het fruit niet geplet wordt en sappen worden opgenomen. Na gebruik mogen de aardbeienbakjes bij het oud papier, zodat het opnieuw als grondstof kan worden ingezet.

Natuurlijke uitstraling

Het designteam van Fonkels heeft ook de bedrukking van het aardbeienbakje voor van Herk verzorgd. Gekozen is voor een natuurlijke uitstraling die helemaal past bij het natuurproduct en de kleur van het gerecyclede materiaal. Elk aardbeienbakje betekent een besparing van 14 gram plastic afval en dat wordt met dit design ook meteen aan de klant duidelijk gemaakt.

Geoptimaliseerd voor de teler en verkoop

Binnen de Fruity-lijn van Fonkels zijn er inmiddels ook innovatieve verpakkingen voor kersen, zacht fruit zoals frambozen en blauwe bessen ontwikkeld. Deze zijn ook voorzien van innovatieve oplossingen zoals een flex-bodem en verder geoptimaliseerd voor de teler en verkoop. Er wordt niet alleen naar het product gekeken, maar naar de hele keten. Van teelt, tot verwerking en verkoop. Voor op maat gemaakte verpakkingen voor andere soorten groente of fruit kan natuurlijk altijd met Fonkels contact worden opgenomen.

Het aardbeienbakje van 100% FSC ® gecertificeerd karton, bevalt van Herk en zijn klanten enorm goed. Het past bij de natuurproducten die hij verkoopt. Van Herk fruit; die pluk je er zo uit!

Fonkels-Fruitylijn-Verpakking
Fonkels Fruitylijn Verpakking Van Herk
FSC-certificering-fonkels

Offerte aanvragen

Menu