Duurzame kartonnen maaltijdbakken

Het thuis bezorgen van eten is niet meer weg te denken in de horeca. De consument bestelt het eten steeds vaker buiten de deur en de verwachting is dat deze groei de komende jaren zal aanhouden. Mits goed aangepakt, kan dit een substantiële extra bijdrage leveren aan de omzet van elk restaurant.
Er is echter een groot verschil met de klassieke situatie, want jouw gast zit thuis aan tafel.

De menubak is dan van groot belang. Niet alleen omdat de presentatie van het gerecht plaatsvindt bij de consument thuis, maar ook omdat het milieubewustzijn groeit. De benadering van take away bakjes en het afval wordt steeds kritischer. Eén van de gevolgen van de toenemende trend van thuis bezorgen is immers ook een enorme berg afval. Plastic maaltijdbakjes staan zelfs in de top 10 producten die gevonden worden op de Europese stranden (Bron: JRC Technical reports).

Fonkels innovatie: 100% kartonnen maaltijdbakken, plastic vrij!

Fonkels komt met de gepatenteerde Go!Mealbox tegemoet aan alle eisen. De wegwerp bakjes gemaakt van FSC® gecertificeerd gerecycled karton zijn voorzien van een extra laag FSC® gecertificeerd barrière papier, waardoor ze unieke eigenschappen krijgen. ook zijn ze 100% plastic vrij!

De take away bakjes zijn uitstekend en langdurig bestand tegen vet en vocht, neutraal van geur en beschikken over airvents waarmee naar eigen voorkeur de ventilatie te reguleren is. Nagenoeg alle gerechten zijn te verpakken in het Go! Mealbox concept, zoals pasta’s (bijv. spaghetti bolognese of lasagna), currygerechten, snacks, vis, Hollandse kost, salades, etc.. Naast multi-inzetbaar zijn de maaltijdbakken stapelbaar en gemakkelijk te openen, vullen en (her-)sluiten.

Wil je meer informatie over de GO!Mealbox, laat dan hiernaast je gegevens achter

duurzame-maaltijdbak-fonkels
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field
duurzame-maaltijdbak-fonkels

Circulaire maaltijdbakken voor take away

Het unieke aan deze maaltijdbakken is de circulariteit en daarmee de duurzaamheid. Aan de basis hiervan staat het materiaalgebruik. Het karton van deze take away bakken is gemaakt van 100% gerecycled materiaal, foodsafe en FSC® gecertificeerd. De FSC®-certificering staat garant voor duurzaam bosbeheer. Ook het barrière papier dat in de wegwerp bakjes zit is FSC® gecertificeerd.

De constructie van de maaltijdbakken is na gebruik eenvoudig los te halen en te scheiden in de verschillende mono materialen waaruit de verpakking is opgebouwd. Karton en papier.

Uitgangspunt bij het ontwerp is het circulaire of ‘design for recycling’ principe. De eindgebruiker speelt daarbij een belangrijke rol, aangezien deze veelal niet weet voor welke afvalstroom te kiezen; 90% van de consumenten wil graag een advies/uitleg op de verpakking wat te doen met de verpakking. Deze instructie hoe de wegwerp bakjes te recyclen, staat op de onderzijde vermeld. Het advies is om het papier met etensresten uit de maaltijdbakken te verwijderen en het schone karton te recyclen, aangezien dit vanuit circulariteit de beste optie is.

Omdat te recyclen materiaal schoon dient te worden afgevoerd, is het verwijderen van het barrièrepapier (met etensresten) uit de take away bakjes het uitgangspunt. Kiest de consument toch voor de GFT afvalstroom dan is dit geen probleem, aangezien zowel het papier als het karton composteerbaar is. De ecologische voetprint van de verpakking is dus in elk scenario minimaal.

100% lekvrije en plastic vrije kartonnen maaltijdbakken voor take away!

Na veel testen en een uitgebreide zoektocht naar de juiste kartonsoorten, hebben we vier verschillende maaltijdbakken voor take away ontwikkeld die geschikt zijn voor verschillende soorten maaltijden. De vorm van de bakken en de inhoud hebben we geoptimaliseerd voor bijvoorbeeld pasta’s, noodles en complete menu’s zoals een sparerib menu met friet of een lekkere salade. Je kan dus kiezen welke maaltijdbakken voor jou geschikt zijn.

Ook hebben we de maaltijdbakken zo gevouwen dat deze lekdicht zijn en dus ook vet of vocht kunnen weerstaan. Iets wat uniek is voor kartonnen maaltijdbakken.

maaltijdbak-800ml
maaltijdbak-1000ml
maaltijdbak-1600ml
maaltijdbak-2000ml
Fonkels GO!Mealbox Maaltijdbakken
Bodem afmetingen Bovenkant afmetingen Hoogte Inhoud
Small vierkant 85 x 85 mm 104 x 104 mm 86 mm 806 ml
Medium rechthoek 90 x 115 mm 108 x 160 mm 75 mm 1026 ml
Large vierkant 135 x 135 mm 150 x 150 mm 80 mm 1626 ml
Large rechthoek 160 x 230 mm 160 x 266 mm 70 mm 2000 ml

Offerte aanvragen

Menu