retail-verpakking

Fonkels innovatieve verpakkingen

Mede door het verbod op wegwerp plastic in 2021 en verschillende actualiteiten zoals discussies over CO2, stikstof en PFAS, worden consumenten dagelijks voorzien over informatie over hoe ze een invloed hebben op een schoner milieu.

Deze verhoogde bewustwording, zorgt ervoor dat veel bedrijven ons benaderen met de vraag of we ze kunnen helpen met het vinden van een duurzame innovatieve verpakking als alternatief voor hun huidige verpakkingen.

Verpakkingen op maat

Dagelijks zijn we bezig met het ontwikkelen van duurzame innovatieve verpakkingen als alternatief voor de plastic verpakkingen.

De input van het bedrijf is daarin cruciaal. Steeds vaker merken we ook dat de innovatieve verpakkingen die gewenst zijn niet alleen ‘mooie bakjes’ moeten zijn, maar naadloos in bestaande productie processen moeten worden ingepast. Daarmee wordt immers het echte geld verdient, niet met 1 of 2 cent per verpakking.

Naast verantwoordelijke voor de inkoop, hebben we dus steeds meer contact met marketeers en productie verantwoordelijken. Een optimale duurzame verpakking is voor elke afdeling van toegevoegde waarde!

fonkels-innovatieve-verpakking
Categorie-foto-TakeAway

Mono materiaal of hybride verpakking

Bij de ontwikkeling van duurzame innovatieve verpakkingen kijken we naar vorm en functie en zoeken we de grenzen van karton als duurzame grondstof op. Karton heeft vele voordelen, maar enkele grote nadelen. Zo is het zonder toegevoegde barrière niet waterdicht.

Bij het kiezen van een barrière kijken we ook altijd naar de volgende stap in de keten, het recyclen. Vaak wordt er een laag PE toegevoegd aan karton. Dit is echter economisch niet haalbaar om in de recycling te scheiden. Denk aan koffiebekers of drankenkartons. Wij kiezen in dat geval voor het verbinden van twee makkelijk te scheiden mono materialen. Karton met een verwijderbaar zakje.

Mogen wij jou helpen met verduurzamen?
Neem dan nu contact met ons op!

We denken graag met je mee om een passende duurzame verpakking voor ieder product te vinden. Neem contact met ons op om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Offerte aanvragen

Menu