FLEXX-BOARD-LOGO-WIT
FLEXX-BOARD-CLOSE-UP2

Kartonnen verpakkingen flexibel gemaakt

Karton is van nature een stijf materiaal en hoe dikker het karton, hoe harder. Omdat we bij Fonkels vaak de vraag krijgen om een plastic verpakking om te zetten naar een groenere, kartonnen verpakking lopen we daar vaak tegenaan. Er zijn tegenwoordig zó ontzettend veel soorten plastic dat het bijna iedere rol kan vervullen. Moet het product zichtbaar zijn? Dan gebruiken we een doorzichtig plastic. Is de plastic bodem te hard? Dan kan er wat noppenfolie in de verpakking om te zorgen dat het product niet beschadigt. Dit soort oplossingen zijn echter kenmerkend voor een ouderwetse ‘plastic cultuur’, en om daar van af te stappen zijn wij altijd op zoek naar duurzame, kartonnen oplossingen.

Eén van onze kartonnen oplossingen is ons unieke Flexx-board. Door het karton te bewerken wordt van een stug en stijf materiaal, een flexibel materiaal gemaakt. De eigenschappen van ons Flexx-board maken het karton veel breder inzetbaar dan voorheen, waarmee stappen worden gemaakt om het plastic van de troon te stoten.

Flexibele bodem of flap beschermt optimaal

Het Flexx-board wordt verkregen door een speciale gepatenteerde stansvorm. Door het karton op meerdere plaatsen in te snijden kan het meebewegen met het product en voorkomt het beschadigingen. Dit maakt Flexx-board uitermate geschikt voor bijvoorbeeld zacht fruit, wat snel beurs wordt in een stugge verpakkingen. Bij harder fruit en groenten kan het Flexx-board als een flap over de verpakkingen worden gebruikt. De verpakking past zich dan perfect aan naar de asymmetrische rondingen van bijvoorbeeld een appel of paprika.

Ook beschermt het Flexx-board tegen vlekken als het gebruikt wordt als bodem. Door de sneden in het karton kan eventueel vocht of vruchtsappen direct in het karton worden opgenomen wat de vlekken beperkt en het fruit lekker vers houdt.

FLEXX-BOARD-ILLUSTRATIE
FLEXX-BOARD-VERPAKKING-VANHERK
appel-bakje-van-karton
zacht-fruit-bakje
Fonkels Fruitylijn Verpakking Van Herk

Flexx-board in het wild

Momenteel wordt Flexx-board al gebruikt in een aantal van onze verpakkingen en innovaties, waaronder onze Fonkels Fruitylijn verpakkingen. Zowel de aardbeienbakjes als de zacht fruit bakjes hebben een Flexx-board bodem. De appel en paprika verpakking was begin dit jaar ook al te zien op onze stand bij de Horecava waar hij veel kijkers (en voelers) wist te trekken.

Van Herk Fruit had dit jaar de primeur met onze aardbeienbakjes. In samenwerking met de fruitteler hebben we een mooie bedrukking ontworpen waardoor de verpakking perfect aansluit bij de duurzame visie van het bedrijf. De samenwerking is een succes en het resultaat spreekt voor zich; met de Fruitylijn aardbeienbak bespaart het bedrijf straks duizenden kilo’s plastic per jaar.

Samen duurzame verpakkingen ontwikkelen

Daag ons uit om samen een unieke verpakking te ontwikkelen als alternatief voor plastic verpakkingen. Heb je een uitdaging? Neem dan contact met ons op middels dit contactformulier.

Offerte aanvragen

Menu