Kartonnen verpakkingen flexibel gemaakt

Karton is van nature een stijf materiaal en hoe dikker hoe harder. Dagelijks krijgen wij aanvragen om mee te denken in hoe duurzame kartonnen verpakkingen alternatieven voor plastic kunnen zijn. De eigenschappen van beide grondstoffen zijn zo verschillend, dat dit nog weleens een uitdaging is. Door continu op zoek te gaan naar nieuwe kartonsoorten en toepassingen van karton, verkleinen we de verschillen tussen plastic en karton.

Een voorbeeld van een speciale toepassing is onze flexboard oplossing. Door het karton te bewerken wordt van een stug en stijf materiaal, een flexibel materiaal gemaakt.

Flexibele bodem of flap beschermt optimaal

Zacht fruit geplet in de kartonnen verpakking komt vaak voor. De flexboard bodem zorgt ervoor dat deze bodem meebeweegt met het gewicht, waardoor het kartonnen zacht fruit bakje een goed alternatief en een unieke verpakking.

Als verpakking voor appels en peren komt het flexboard ook van pas. De flap die de producten afdekt kan de verschillende groottes van het fruit goed afdekken en ook hier meebewegen.

Hybride kartonnen verpakkingen

Voor sommige producten voldoet karton simpelweg niet. Denk vooral aan vloeistoffen die het karton niet kan weerstaan. Voor deze producten ontwikkelen we hybride kartonnen oplossingen van karton met een barrière zoals een zakje.

Een voorbeeld hiervan is onze Pop-Up Cup . Een combinatie van duurzaam gerecycled karton en een dun plastic zakje. Het zakje is op slechts enkele plekken verlijmd en is daardoor door de consument of de afvalverwerker goed te scheiden. Een enorme besparing aan plastic afval.

Samen duurzame verpakkingen ontwikkelen

Daag ons uit om samen een unieke verpakking te ontwikkelen als alternatief voor plastic verpakkingen. Heb je een uitdaging? Neem dan contact met ons op middels dit contactformulier.

Pop-up-cup
appel-bakje-van-karton
zacht-fruit-bakje
Menu