Op donderdag 20 september ontving Fonkels de European Carton Excellence Award voor de Pop-Up Cup. De awards werden uitgereikt aan de meest innovatieve, meest duurzame en meest bijzondere kartonnen verpakkingen.

Tijdens de feestelijke avond in Riga, de hoofdstad van Estland, werd bekend gemaakt dat de ’s werelds meest groene drinkverpakking, de Pop-Up Cup van Fonkels de winnaar is geworden in de categorie fast/convenience foods.

Pop-Up Cup: Een ontzettend slimme drankverpakking

In het juryrapport lezen we dat de Pop-Up Cup een ontzettend slimme drankverpakking is. Een ideale manier om de meerlaagse milieuonvriendelijke drankverpakkingen en drinkbekers te vervangen. De uitstraling van de verpakking vertelt je meteen dat de Pop-Up Cup nieuw en duurzaam is. Belangrijk is dat het zakje en karton na gebruik gemakkelijk te scheiden zijn.

De drinkbeker van de toekomst

De Pop Up Cup werd al eerder door de jury de drinkbeker van de toekomst genoemd: Miljarden eenmalige drinkverpakkingen worden er ieder jaar gebruikt. Dit heeft een aanzienlijke impact op het milieu. Niet alleen vanwege de grondstoffen die gebruikt worden om de verpakkingen te maken maar vooral om dat deze ook worden weggegooid. Na gebruik zijn het karton en plastic simpel van elkaar te scheiden. Resultaat? Een zeer duurzame oplossing voor een voor een drinkbeker voor eenmalig gebruik. Er is geen (plastic) deksel nodig en de verpakking kan ook als papierafval worden afgevoerd.

European Carton Excellence Award

De European Carton Excellence Award wordt ieder jaar door de European Carton Makers Association (ECMA) uitgereikt. De ECMA is de Europese organisatie waarbij 500 kartonnagebedrijven aangesloten zijn die samen ongeveer 90% van alle vouwkartonnen verpakkingen in Europa produceren. Het ontvangen van deze award is te beschouwen als een groot compliment.

Ontzettend trots!

Fonkels is ontzettend trots met het behaalde resultaat. Graag willen we daarom nogmaals iedereen bedanken voor het stemmen en voor alle enthousiaste reacties die we hebben ontvangen. Ook willen we onze partners voor de succesvolle samenwerking. Fonkels ziet deze prijs als aanmoediging om te blijven strijden voor een duurzamere wereld!

Wil jij ook kennis maken met de prijswinnende, duurzame en innovatieve Pop-Up Cup van Fonkels? Neem dan contact op met Folmer Zijlstra van Fonkels via info@fonkels.com of +31 (0)26 747 0008. Meer informatie over de Pop-Up Cup en de andere duurzame food verpakkingen kun je vinden op www.fonkels.com.

Offerte aanvragen

Menu